Pantalone

muziek voor de oren
balsem voor de ziel

Zwanen   7 +

Over zwanen worden de wildste dingen verteld. Dat het betoverde meisjes zijn. Dat wanneer ze hun zwanenkleed uittrekken ze terug normaal zijn. Dat witte zwanen nieuwe baby’s van een andere wereld naar de onze brengen en dat zwarte zwanen net het omgekeerde doen, maar dan met zielen van de doden. En dat zwanen voor ze sterven plots heel mooi kunnen zingen. Een zwanenjong ziet er niet uit en het beroep van zwanenmeester bestaat echt.

Schrijver Nico Boon maakt een heel nieuw verhaal met alles wat hij over zwanen weet en acteur Tom Struyf zal dat vertellen. En op het podium zullen negen zwanen staan: meisjes, maar ook jongens. Die zorgen voor de mooiste zwanenmuziek …

Acteur en auteur Dimitri Leue brengt de woorden tot leven en doet de fantasie sprankelen, knetteren en vonken. Pianist Kiyotaka Izumi laat door middel van een vleugel de muzieknoten golven en trillen tot in het binnenste van uw binnenste en tot in het diepste van uw diepste. Eva De Mul geeft de ruimte vorm. Ze liet zich inspireren door Andersen, Grieg en schilders als de Deen Per Kirkeby, Adrian Ghenie en Ilse D’Hollander.

Tom Struyf – verteller
BRYGGEN - Bruges Strings – strijkorkest
Jolente De Maeyer – muzikale leiding
Nico Boon – tekst
Liesbet vereertbrugghen – concept en dramaturgie
Peter Lauwers en deSingel – lichtontwerp en techniek
Pantalone – productionele ondersteuning
BRYGGEN - Bruges Strings in coproductie met deSingel

SPEELDATA 2020-2021

Zwanen is te horen en te zien in Antwerpen (deSingel), Leuven, Heist-op-den-berg, Hasselt, Middelkerke, Schoten, Roeselare, Sint-Niklaas en Geel. Voor meer details: raadpleeg onze kalender.

> PRODUCTIES

Contact

Dank u! We hebben uw bericht goed ontvangen.

naam

email

bericht

Hoeveel klinkers zitten er in Pantalone?

Contact Info

+32 473 37 08 44

info@pantalone.be

Nachtegaalstraat 26, 2460 Kasterlee

BTW BE 0456.793.190