Pantalone

gelukkig genoeg

Gelukkig Genoeg is een korte en sfeervolle muziekfilm met minzame pianomuziek van Robert Schumann, zijn Kinderszenen opus 15. Gelukkig Genoeg is een productie van Pantalone, met de steun van de Vlaamse OverheidHuis van Alijn, museum van het dagelijks leven, en Balsemboom, steunfonds voor kwetsbare mensen.

Je kan de muziekfilm bekijken aan de hand van de Pantalone App voor iPad en Android, kosteloos te downloaden in de App Store en op Google Play. Geen tablet bij de hand? Geen probleem, je kan de film ook bekijken op een vaste of mobiele computer of op een mobiele telefoon. Klik hier voor meer info.  

We wensen je veel kijk- en luisterplezier. 


Naar aanleiding van de lancering van Gelukkig Genoeg ontwierpen Simon en Petra Casier/Fieuws een set van 8+1 unieke postkaarten. De stills uit de muziekfilm nodigen uit om de film te ontdekken. Op één van de kaartjes wordt Gelukkig Genoeg toegelicht. Je kan de kaartjes tegen kostprijs aanschaffen: 1 euro per set + 2 euro verzendingskosten. Interesse? Schrijf een e-mail naar gelukkiggenoeg@pantalone.be met je naam, adres en aantal gewenste pakjes (3 of meer).

beeld van postkaarten


Gelukkig Genoeg is een project van en met:
Liesbet Vereertbrugghen - idee, Jan Vermeulen - piano, Filip Bral - beeldregie, Axel Jacobs - beeldmontage, Jan Boon - mastering, Simon & Petra Casier/Fieuws - vormgeving, Gill Cleeren - app-ontwikkeling. 


taferelen uit een kinderleven

Gelukkig Genoeg is een ontroerende muziekfilm voor kinderen en volwassenen. Terwijl een pianist Robert Schumann's Kinderszenen vertolkt, glijden beelden van spelende kinderen over het witte doek.

De beeldfragmenten uit de jaren 50 en 60 roepen gekende taferelen uit een kinderleven op: een jarig kind, een rollebollend kind, een schommelend kind, een toverend kind, een met-de-trein-spelend kind, een lachend kind, een als-een-roos-slapend kind…

Robert Schumann schreef zijn Kinderszenen opus 15 in 1838. Zijn Träumerei of dromerij is één van zijn bekendste pianostukken. Het klinkt bij iedereen vertrouwd in de oren.

[met dank aan pianist Jan Vermeulen - uitvoering op een Tröndlin pianoforte uit 1830]

een eenvoudige app voor iedereen

Nu live musiceren tijdelijk niet meer kan, maakt Pantalone de muziek en de beelden van dit concert digitaal toegankelijk voor het grote publiek, met aandacht voor senioren.

Aan de hand van een App brengt Pantalone de filmfragmenten tot in de kamers van de zorginstellingen zodat de bewoners ze in alle rust, en in gezelschap van hun naaste(n), kunnen bekijken en beluisteren.

Klik hier voor meer info over de Pantalone App.

in het teken van zorg en welzijn

Pantalone wil samen met partners en vrijwilligers het welzijn van ouderen verbeteren en jongeren aanmoedigen om hen niet uit het oog te verliezen. Samen willen we bijdragen tot een zorgzame samenleving.

Gelukkig Genoeg is een kunstzinnig project dat thematisch en emotioneel dicht bij de kijker/luisteraar staat. Gelukkig Genoeg kan bijdragen tot het zich goed voelen en, waarom niet, het zich ‘gelukkig’ voelen.

De toegankelijke en minzame pianomuziek van Schumann nodigt uit om over de eigen kindertijd te mijmeren en te vertellen. Gelukkig Genoeg brengt een dialoog op gang tussen ouderen onderling en tussen ouderen en kinderen, groot en klein.

muziek als balsem voor de ziel

Muziek kan mensen rust geven als ze bezorgd zijn en vrolijk maken als ze verdrietig zijn. Muziek en beeldverhalen roepen herinneringen op waarvan je denkt: die zijn ze voorgoed kwijt. Maar als het lukt om de juiste toon te vinden, voegen muziek en beeld iets moois toe aan de kwaliteit van het leven.

Naar aanleiding van de gezondheidscrisis krijgen senioren minder bezoek en dus minder aandacht van hun omgeving. Eenzaamheid en vertwijfeling steken bij een grote groep rusthuisbewoners en kwetsbaren de kop op. Pantalone stelt zich tot doel om hen een moment van ingetogen rust en muzische schoonheid te geven.

                           


Onder de noemer 'balsemboom' geeft Pantalone vorm aan projecten voor kinderen die getroffen zijn door ziekte, beperking, armoede of trauma, symbolisch weergegeven door illustrator Brett Ryder.

B.etrokken, a.andachtig, l.iefdevol, s.cherpzinnig, e.envoudig en m.inzaam, dit zijn de zes waarden die we in elk van onze projecten vooropstellen.

tree

Contact

Dank u! We hebben uw bericht goed ontvangen.

naam

email

bericht

Contact Info

+32 473 37 08 44

info@pantalone.be

Nachtegaalstraat 26, 2460 Kasterlee

BTW BE 0456.793.190