Pantalone

Le petit souci   3 +

een muzikale vertelling naar een boek van Anne Herbauts

Wanneer Archibald ‘s morgens wakker wordt, hangt er een wolk boven zijn hoofd. Archibald haalt allerlei gekke toeren uit in de hoop de wolk te verdrijven. Hij loopt, en loopt, tot hij niet meer kan. Ten einde raad roept hij ‘Mama’. Dan, om zich te troosten, eet Archibald honing, veel honing: zachte, zoete, warme en goudgele. Hij snuffelt aan het gras en aan de bloemen, bedekt zijn oren en sluit zijn ogen. Maar de wolk blijft hangen, aan het puntje van zijn neus. Archibald is boos en huilt, de wolk huilt mee…

In Le petit souci kunnen kinderen proeven van de klanken en de kleuren van een 30-koppig klassiek symfonisch orkest. Het Orchestre Philharmonique Royal de Liège nodigt hen uit op het podium van hun concertzaal. Iedereen kan horen, zien én voelen.

Le petit souci ging in première in de zaal van het Orchestre Philharmonique Royal de Liège op donderdag 28 april 2016 om 9u30.

Claire Goldfarb – vertelster / cello
Filip Bral – muzikale leiding en compositie
Orchestre Philharmonique de Liège
Anne Herbauts - tekst
Heike Kossmann – regie
Elizabeth Houtart – scenografie en kostuums
Marie-Caroline Lefin - verantwoordelijke educatieve dienst OPRL
Peter Lauwers - techniek

Le petit souci is een coproductie van Pantalone en het Orchestre Philharmonique Royal de Liège en kwam tot stand met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, de Franse Gemeenschap, de provincie en de Stad Luik.

SPEELDATA 2016-2017

Le petit souci speelt in mei 2017 in de zaal van het Orchestre Philharmonique Royal de Liège. Voor meer details raadpleeg onze kalender

> PRODUCTIES

Contact

Dank u! We hebben uw bericht goed ontvangen.

naam

email

bericht

Hoeveel klinkers zitten er in Pantalone?

Contact Info

+32 473 37 08 44

info@pantalone.be

Nachtegaalstraat 26, 2460 Kasterlee

BTW BE 0456.793.190