Pantalone

Pierrot   4 +

Pierrot, of de geheimen van de nacht

Pierrot houdt van Colombine, zijn jeugdvriendin. Colombine is wasvrouw en houdt van de zon en de bloemen. Ze werkt overdag. Pierrot is bakker en werkt ‘s nachts terwijl alle anderen slapen. Bij kaarslicht schrijft hij gedichten. Op een dag komt Harlekijn voorbij, de schilder die schildert in de kleuren van de regenboog. Colombine verliest zich in zijn kleurenpracht, maar de kleuren verliezen snel hun glans. En dan wordt alles anders … .

Pierrot, of de geheimen van de nacht is een muzikale vertelling van het gelijknamige boek van Michel Tournier, een charmant en aantrekkelijk verhaal over licht en donker, zon en maan, hoop en vertrouwen, een woordeloos liefdesverhaal voor jong en oud. Wondermooi, eenvoudig en vol naïviteit, een verrassend zintuiglijke ervaring over de liefde.

Pierrot, of de geheimen van de nacht kwam tot stand in samenwerking met Schouwburg Kortrijk en ging in première op Spinrag Kindermuzefestival op 17 februari 2015.

Lisou De Henau – spel
Serge Hamers – spel
Katrien De Bièvre – viool
Sander Claes – gitaar, contrabas en drums
Filip Bral  piano, trompet, accordeon en compositie
Heike Kossmann – concept en regie
David Christophe – scenografie
Elisabeth Houtart – kostuums en objecten
Mathieu Houart – lichtontwerp
Peter Lauwers – techniek

een productie Pantalone, in samenwerking met Schouwburg Kortrijk in het kader van het Spinrag Kindermuzefestival 2015

SPEELDATA 2018-2019

Pierrot wordt dit seizoen hernomen, zowel in de trioversie als in de versie voor symfonisch orkest in co-productie met het OPRL. Te zien en te horen in Luik, Molenbeek, Brugge en Diksmuide. De details vindt u in onze kalender.

> PRODUCTIES

Contact

Dank u! We hebben uw bericht goed ontvangen.

naam

email

bericht

Hoeveel klinkers zitten er in Pantalone?

Contact Info

+32 473 37 08 44

info@pantalone.be

Nachtegaalstraat 26, 2460 Kasterlee

BTW BE 0456.793.190