Pantalone

Zwanen

Zwanentekst en samenstelling playlist - Liesbet Vereertbrugghen
omslagtekening - Fatinha Ramos
vormgeving - Adriaan Van Leuven
druk - Die Keure, Brugge

€ 20,00

ISBN 90-805417-6-4

boek+playlist

De zwaan glijdt met haar gestroomlijnde en hagelwitte bootlijf in slow motion over het water en kijkt vanuit de hoogte naar de wereld. Ze is onwaarschijnlijk mooi en gracieus maar ook afstandelijk en hoofs. Kijken mag, aanraken niet. Haar mysterieuze uitstraling heeft haar door de eeuwen heen een archetypische status gegeven. De zwaan als betoverde prins of prinses, als geheimzinnige ridder, als prototype van een engel, als vermomde god of als een schitterend sterrenbeeld, het zijn maar enkele van haar vele verschijningsvormen. Met een zwaan zwans je niet. De zwaan is een beschermde diersoort en zwanen eten doet niemand meer.

Maak kennis met de zwaan in veertig ‘ zwanerietjes’ associatief aan elkaar geregen, van de Koninklijke Zwanen in Engeland tot Café De Zwaan in eenieders dorp. De zwanen-stad Brugge levert extra veel verhaalstof op.

Liesbet Vereertbrugghen is musicologe en producer bij Klara. Ze was co-auteur voor de Klara-gidsen ‘Iedereen Klassiek’ en hoofdauteur van ‘De Stilte van de Muziek voor Bach’. Ze maakte de bekroonde cd-reeks ‘Klara4Kids’ en schreef ‘Op Rozen, zestig cultuurhistorische verhalen over de roos’. Ze realiseerde een hele reeks muziektheatervoorstellingen waaronder ‘Ongeveer Schubert’, ‘Mel Bonis m/v van het jaar’ en ‘Suivez le Guide’. Haar liefde voor natuur, cultuur en geschiedenis combineert ze in deze mooie publicatie geïllustreerd met kunstwerken en foto’s in volle kleur. Inclusief een muzieklijst te beluisteren via toegevoegde QR-code.

> BESTELLEN > PRODUCTIES

Contact

Dank u! We hebben uw bericht goed ontvangen.

naam

email

bericht

Hoeveel klinkers zitten er in Pantalone?

Contact Info

+32 473 37 08 44

info@pantalone.be

Nachtegaalstraat 26, 2460 Kasterlee

BTW BE 0456.793.190